Gå til indhold

OECD Forum og ministermøder

Organisationen afholder årligt den såkaldte ’OECD Week’, hvor internationalt samarbejde og fælles udfordringer drøftes. OECD Week består af OECD Forum, hvilket er åbent for offentligheden, samt af et efterfølgende ministermøde, som er lukket for medlemslandenes udvalgte ministre, ambassadører og embedsmænd.

OECD Forum blev skabt i 2000 med det formål at drøfte økonomiske og sociale udfordringer på den internationale dagsorden. Forummet er en to-dags offentlig begivenhed, hvor embedsmænd, virksomhedsledere, civilsamfundsorganisationer, fagforeninger, akademikere, medier og privatpersoner mødes til drøftelser under et samlet tema.

Det årlige ministermøde samler medlemslandenes udvalgte ministre – som oftest Finans-, Økonomi-, Udenrigs- og/eller Handelsministre – samt i varierende grad andre højniveau-repræsentanter fra internationale organisationer og ikke-medlemslande. På ministermødet drøftes den strategiske retning for organisationen under en tematik udvalgt af formandskabet. Danmark havde i 2017 formandskabet for OECD’s ministermøde under overskriften "Making globalisation work: Better lives for all".

Læs mere om OECD Forum og OECD's ministermøder.

 

Senest opdateret februar 2022.